Две досъдебни производства за употреба и притежание на наркотични вещества са образувани срещу 41-годишен мъж и 18-годишен младеж, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

41-годишният С.М. от Нови пазар е заловен да шофира след употреба на наркотични вещества. В 16 часа вчера за проверка бил спрян водач на лек автомобил Мерцедес Е 270 с шуменска регистрация, управляван от С.М.  Мъжът е проверен за наркотици и се оказало, че е употребил метамфетамин.

Водачът не е дал кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Нови пазар. За извършено престъпление по чл. 343 „Б“ ал. 3 от НК е образувано бързо производство.

Около 10 грама суха тревна маса намериха полицаите в станалия известен през последните дни 18-годишен Ю. А. от Каспичан. Срещу него е образувано още едно досъдебно производство, този път за притежание на наркотични вещества. Ю.А. бил проверен от полицаите във вторник на Шуменското плато. В него бил намерен и иззет свитък от вестник, в който имало около 10 грама суха тревна маса. По данни на Ю. А. веществото било чай за пушене. Предстои да бъде лабораторно изследвано. Обрзуваното производство е за извършено престъпление по чл. 354 А ал. 3 т.1 от НК.

 

ШУМ.БГ