Шуменската дирекция на Бюрото по труда разполага със свободни финансови средства за сключване на договори с работодатели за ползване на програми, насърчителни мерки за заетост и обучение по Закона за насърчаване на заетостта (ЗНЗ) през февруари 2019 г. Това съобщиха от Бюрото по труда в Шумен. 

Средствата са на обща стойност 41 505 лв. и договорите с работодатели се отнасят за общините Венец, Хитрино и Шумен.

Мерки за насърчаване на работодателите, които разкриват работни места са за безработни - до 29 г., такива с трайни увреждания в т.ч. военноинвалиди на пълно или непълно работно време, самотни родители с деца до 5-годишна възраст, безработни над 55-годишна възраст, продължително безработни, както и безработни лица  до 24-годишна възраст, над 50 години, с основно и по-ниско образование, които са с непрекъснато поддържана регистрация не по-малко от 6 месеца.

За всяка от тези мерки работодателите могат да подават заявки за свободните работни места, в периода от 07.02.2019 г. до 15.02.2019 г., включително.

Извън посочения срок, работодателите могат да кандидатстват за финансови средства и за работни места, на които ще наемат безработни на "зелени работни места". За тях свободните средства са в размер на 3473 лв.

От Дирекция „Бюро по труда” уточняват, че разполагат и със 6077 лв. свободни средства за обучение на възрастни по заявка на работодател.

Работодателите могат да получат конкретна информация в Дирекция “Бюро по труда” - Шумен, както и на тел. 054877116.

ШУМ.БГ