Валери Божинов вече е футболист на "Левски", след като подписа договор със сините за година и половина. Нападателят преминава на стадион "Георги Аспарухов" като свободен агент, след като имаше договор с "Ботев" (Враца) само до края на 2018 г.

Това е втори период за 32-годишния Божинов при сините. Той игра за тима през 2014 г., когато в 20 мача вкара осем гола. Срокът на контракта му със сините е за година и половина.

Нападателят обяви в сряда, че се разделя с "Ботев" (Враца). Той се присъедини към новака в Първа лига през септември и вкара седем гола в 11 мача от шампионата. Божинов се разписа два пъти срещу "Левски" при изненадващата победа на "Ботев" на "Герена".

Разговори за неговото привличане при сините имаше през декември, докато треньор на тима все още беше Славиша Стоянович. В крайна сметка новият наставник Георги Дерменджиев и назначеният наскоро изпълнителен директор Павел Колев са преценили, че могат да се възползват от опита на Божинов.

За върха на атаката сините имат още две опции – голмайсторът на тима Станислав Костов и румънеца Серджиу Буш.

В кариерата си Божинов е играл за още 14 отбора: "Лече", "Фиорентина", "Ювентус", "Манчестър сити", "Парма", "Спортинг" (Лисабон), "Верона", "Виченца", "Тернана", "Партизан", "Мейджу хака", "Лозана", "Риека" и "Ботев" (Враца).

Нападателят е второто ново попълнение на "Герена" от началото на годината. Тимът вече се подсили с капитана на "Берое" Мартин Райнов, който подписа договор за година и половина. В края на 2018 г. към сините се присъедини и вратарят Николай Михайлов.

На "Герена" поемат нов курс, като залагат на повече български футболисти.

Дневник