Интерактивна презентация „Моят глас – бъдещето на младите в Европа“ направиха днес  единайсетокласници от СУ "Йоан Екзарх Български" пред техни връстници от СУ „Панайот Волов“. На нея присъства и кметът на Шумен Любомир Христов.

В продължение на един учебен час младши посланичките на Европейския парламент Михаела, Наталия и Дебора говориха за Европейския съюз и за общата ни принадлежност към него; за Европарламента и за неговите функции; за Брекзит и последиците от него, както и за предстоящите евроизбори и защо е важно да се участва в тях.

„Бих искал да благодаря на тези прекрасни дами за презентацията, която направиха за Европейските структури. За вас, младите хора, това е много важно. Само след броени месеци ви предстои да изберете новия си път – да учите в България или в друга европейска държава. Искам да ви дам няколко бащински съвета. Пътувайте, учете из Европа и света, но никога не забравяйте България. Никога не прекъсвайте връзката с вашите близки. Вие сте хората, които ще градите бъдещето на Европа. Вие сте тези, които ще градите бъдещето на България“, каза на учениците кметът Любомир Христов.  

Директорът на СУ „Йоан Екзарх Български“ Валентина Тодорова обясни, че целта на подобни срещи и разговори е да засилят активността и чувството за принадлежност на младите към Европа, както и отговорността за бъдещето.

Припомняме, че СУ "Йоан Екзарх Български" е част от Програмата за училища посланици на Европейския парламент от есента, като срещата бе част от инициативите по програмата.

ШУМ.БГ