Барселона" трябва да започне да мисли и за периода след Лионел Меси", обяви президентът на каталунците Хосеп Мария Бартомеу. Според бизнесмена клубът вече се готви за това и трансферната политика в последните месеци е индикация.

През миналия месец шампионите на Испания привлякоха холандеца Франки Де Йонг от "Аякс" за 75 милиона евро. Меси играе за "Барселона" от 2004 г., като е абсолютен рекордьор по голове за клуба, както и по спечелени трофеи.

Аржентинецът има 665 срещи, като е №3 във вечната ранглиста зад Шави Ернандес и Андрес Иниеста.

"Знам, че един ден Лионел ще се откаже. Мисля си обаче, че този ден все още е далеч, той играе най-добрия си футбол", каза Бартомеу в подкаста на журналиста Гийом Балаг.

"Готвим се периода след него, затова взимаме млади играчи, които да израснат около Меси и да се оформят като лидери. Тази ера на успехи трябва да продължи, защото Меси няма да играе вечно", каза Бартомеу, чийто мандат изчита през 2021 г.

Договорът на Меси е именно до лятото на 2021 г., когато аржентинецът ще бъде на 34 години. Откупната му клауза е 700 милиона евро.

"Мандатът ми изтича след две години, затова трябва да оставя клуба в най-добро състояние и в позиция да продължава да печели трофеи. Това е наследството, което трябва да оставя", добави Бартомеу.

Дневник