Тялото, което беше открито в потъналия самолет, изчезнал над Ламанша на 21 януари, е на футболиста Емилиано Сала. Това беше потвърдено в петък от полицията в Дорсет.

Самолетът Piper PA-46 Malibu, в който пътуваха 28-годишният аржентинец и 59-годишният пилот Дейвид Иботсън, беше открит на морското дъно в неделя. В него беше намерено тяло, което е било откарано в английското пристанище Портланд в четвъртък, а днес е било идентифицирано, се казва в съобщението на полицията.

Сала пътуваше от Нант за Кардиф, където на следващия ден трябваше да участва в първа тренировка с новия си отбор. "Кардиф" привлече аржентинския нападател с рекорден за уелския клуб трансфер на стойност 15 милиона паунда.

Спасителните служби от Нормандските острови, Великобритания и Франция проведоха тридневно издирване, коетото обаче завърши без успех. Търсенето беше подновено с частни средства, след като онлайн кампания събра над 324 000 паунда. През уикенда започна подводно издирване.


В четвъртък Би Би Си съобщи, че "Нант" е поискал от "Кардиф" да плати сумата по трансфера на Сала.

Според информацията ръководството на френския клуб е поставило ултиматум, че ще прибегне до съдебен процес, ако не получат сумата в рамките на десет дни.

От "Кардиф" са заявили, че ще уважат споразумението по трансфера, но няма да платят преди да бъдат изяснени "всички факти" покрай изчезването на Сала. От уелския клуб са допълнили, че са изненадани от искането на "Нант", защото идва в момент, в който се правят опити да бъде намерено тялото на футболиста.

Дневник