Съставът на ХК „Шумен“ при момчета до 16 години се класира за финала в турнира за купа България. Тимът, воден от Десислава Илиева спечели квалификационния турнир в Габрово.

В зала „Орловец“ за първото място в предварителна група „Б” „Шумен 61“ бе с отборите на „АСТИ” Хасково и „Локомотив“ Горна Оряховица“. Шуменци спечелиха място сред най-добрите четири отора, след като записаха две победи на съперниците си – срещу „Локомотив“ с 28:25 и срещу „АСТИ“ с 25:13.

От другата квалификационна група „А“ за финалния турнир за купата се класира тимът на „Локомотив” Мездра. Другите два отбора, които ще попаднат във финалната четворка ще станат ясни днес и утре след приключване на квалификациите в групи „В“ и „Г“. Мачовете се играят в зала „Плиска“ в Шумен. За първите места в групите играят отборите на  „Раховец-2008“ Г. Оряховица, „Спартак“ Варна, „Поморие“ Поморие (група „В“) и „Фрегата“ Бургас, „Добруджа“ Добрич, „Опака-1974“ Опака (група „Г“).

Домакин на финалния турнир за купата на България по хандбал при момчета до 16 години е „Фрегата“ Бургас, при условие, че тимът преодолее квалификациите. Турнирът е на 3 и 4 март.

ШУМ.БГ