ЦСКА представи новия си треньор Любослав Пенев, който застава начело, заменяйки Нестор ел Маестро. Договорът на бившия нападател е за година и половина. "Завръщам се в моя любим отбор и това е ЦСКА. Един такъв ход винаги крие рискове, но аз обичам предизвикателствата и не се страхувам", каза Пенев при представянето си на "Българска армия".

"Причината за промяната е липсата на достатъчно добри резултати, които да удовлетворяват ръководството. Треньори обикновено се сменят при такива обстоятелства", каза спортният директор Пламен Марков.

Пенев, който е на 52 години, не е работил от 2017 г., когато за кратко беше начело на втория тим на "Валенсия". След това бившият нападател се завърна в България, като беше съперник на Борислав Михайлов за президент при последния конгрес на Българския футболен съюз (БФС).

В кариерата си Пенев е работил още в ЦСКА, "Литекс", националния отбор и "Ботев" (Пловдив).

Досегашният треньор на ЦСКА се задържа на поста само осем месеца (246 дни). Ел Маестро води червените в 28 официални мача, в които записа 20 победи, три равенства и пет загуби. Головата разлика на състава в този период беше 54:18.

След есенния дял от шампионата ЦСКА е втори в Първа лига с пасив от шест точки от шампиона "Лудогорец".

Дневник