Изгряващата звезда на световния тенис Стефанос Циципас отпадна в четвъртфиналите на турнира в София след загуба от французина Гаел Монфис с 3:6, 6:7 (5).

След като приключи участието си в надпреварата в "Арена Армеец", 20-годишният грък публикува в "Инстаграм" снимка от последната си пресконференция в София с послание на български език.

"Животът е поредица от поздрави и сбогувания. Страхувам се, че е време отново за сбогом", написа полуфиналистът от Australian Open и шампион от младежките финали на АТП.

Много гръцки фенове пристигнаха в България, за да подкрепят Циципас по време на турнира. След първия си мач, в който победи германеца Ян-Ленард Щруф, той заяви, че никога не е играл в подобна атмосфера.


"Никога не съм виждал толкова много гръцки флагове по трибуните. За пръв път се чувствам като у дома. Страхотно е, че всички тези хора са дошли да ме подкрепят. Това определено ми помага да се чувствам по-комфортно на корта", каза Циципас след мача с Щруф.

След двубоя с Монфис гръцкият тенисист заяви: "Определено се наслаждавах да играя в този турнир. Беше невероятно. Усетих цялата енергия от публиката. Предполагам, че ще ми е приятно да се върна догодина."

Следващият турнир, в който Циципас ще участва, е от категория "АТП 500" в Ротердам. Надпреварата започва в понеделник, а той е поставен под №3 в основната схема.

Турнирът в София пък продължава днес с полуфиналите. Първият започва в 14.00 часа и противопоставя италианеца Матео Беретини и унгареца Мартон Фучович.

Във втория полуфинал, който ще започне около 18.00 ч., се изправят Монфис и поставеният под №3 Данийл Медведев от Русия.

Дневник