Ливърпул" се върна на върха във Висшата лига, след като прекъсна негативната си серия и победи "Бонрмеут" с 3:0 на "Анфийлд". Червените постигнаха първа победа от 21 дни насам (19 януари) и поведоха с три точки пред "Манчестър сити". Шампионите обаче тепърва ще изиграят срещата си от кръга.

Попаденията за тима отбелязаха Садио Мане, Джорджиньо Вайналдум и Мохамед Салах. Всичко беше решено до 48-ата минута, когато авансът на домакините вече беше три гола.

Мане откри след 24 минути игра, когато получи хубаво подаване от Джеймс Милнър и се разписа в мрежата на "черешките". Десет минути преди почивката Вайналдум удвои резултата с прекрасно изпълнение.

Холандецът беше изведен от левия бек Андрю Робъртсън и красиво прехвърли вратаря на "Борнемут".

В 48-ата минута Мохамед Салах също се разписа. Той беше изведен технично с пета от Роберто Фирмино и вкара 17-ия си гол за сезона. Малко по-късно египтянинът удари и греда.

В друг мач от програмата на Висшата лига "Манчестър юнайтед" победи "Фулъм" с 3:0. Успехът помогна на "червените дяволи" да влязат в топ 4. За последно тимът беше сред първите четири в класирането преди 183 дни – в първия кръг от новия сезон. "Юнайтед" вече е в серия от девет мача без загуба, най-добрата от няколко години насам.

Много силен мач за "червените дяволи" направи Пол Погба, който се разписа два пъти. Той откри резултата в 14-ата минута с диагонален шут с левия крак след подаване на Антони Марсиал.

Последният се разписа само девет по-късно с прекрасна самостоятелна акция и удвои.

След почивката "Юнайтед" стигна до трети гол. Негов автор стана Погба от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Хуан Мата. За "червените дяволи" това беше седми гол от дузпа през сезона, което е рекорд във Висшата лига.

Дневник