Двама ще се борят за поста управител на "ВиК-Шумен" ООД. Срокът за подаване на документи изтече на 7-ми февруари.

"От страна на настоящото ръководство на дружеството не е получено заявление за участие в конкурса. Получени са две други заявления", съобщиха за ШУМ.БГ от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройство /МРРБ/.

Оттам добавиха, че към момента не могат да съобщят имената на двамата кандидати. Причина е, че заявленията им ще се разгледат от гледна точка на допустимост. Срокът за това е 18-ти февруари. След тази дата ще се проведат следващите два етапа на конкурса - представяне на концепция за развитие на търговското дружество за 5-годишен период и събеседване.

"В случай, че никой от допуснатите не представи приемлива концепция и знания в областта на ВиК, ще се проведе нов конкурс. В обратния случай, ще имаме класиран и избран кандидат, за което ще информираме официално", се казва в писмото на МРРБ.

Припомняме, че решение за провеждане на конкурс за управител на ВиК бе взето на 10-ти януари, след като настоящият шеф Красимир Марков заяви желание да освободи стола. Променени бяха критериите за заемане на поста, като новият шеф вече не е задължително да е експерт по ВиК. Той трябва да има висше инженерно, икономическо или юридическо образование с образователно-квалификационна степен "магистър".

ШУМБГ