Лидерът на "Ливърпул" Мохамед Салах записа поредно впечатляващо постижение срещу името си при съботната победа над "Борнемут". Египтянинът отбеляза един гол за успеха с 3:0 и вече има 20 попадения във всички турнири през сезона.

С достигането до 20 гола Салах се изравнява легендата на клуба Стивън Джерард. В последните само трима играчи успяват да запишат 20 или повече гола в рамките на два поредни сезона за червените. Джерард го прави в периода 2007-09, а Салах в последните две години.

Освен двамата другият с подобно постижение е Луис Суарес (2012-13 и 2013-14).

Победата на "Ливърпул" позволи тимът да излезе отново начело в класирането преди шампионът "Манчестър сити" да е изиграл двубоя си от кръга. "Гражданите" приемат у дома "Челси".

"Салах е лидер на нашия отбор, той бележи често, но е много важно и поведението му, влиянието върху другите играчи. Това се оценява много високо и аз съм много доволен. Това, че се нарежда до големи имена е важно, но само за статистиката. Аз се радвам, че той играе добре", каза Клоп след двубоя с "Борнемут".

Германецът обяви, че ще даде почивка на своите играчи, които нямат мач в следващите девет дни, след като тимът отпадна от ФА къп. На 19 февруари червените срещат "Байерн" (Мюнхен) в Шампионската лига, а на 24-и е дербито с "Манчестър юнайтед".

Дневник