В Министерството на външните работи (МВнР) не е постъпвала официална информация за изнасяне на държавни средства от Венецуела в България.

"Не е постъпвала такава официална информация", са заявили за БТА от пресцентъра на МВнР във връзка с публикация на руската информационна агенция "Нюз", че според венецуелския депутат Карлос Папарони "Петролеос де Венесуела" се е опитала да изнесе държавни средства в България.

"Петролеос де Венесуела" иска да използва брокерска къща в България, за да продължи да краде парите на Венецуела. Вече се свързахме с България", е заявил депутатът в "Туитър", уверявайки, че изнасянето на средства ще бъде преустановено незабавно.

От МВнР са проверили дали някой е сезирал министерството или български посолства, като са установили, че няма постъпила такава официална информация, отбялезва още БНТ.
 

В предаването "Беновска пита" на Канал 3 външният министър Екатерина Захариева коментира, че информацията се проверява. "Има неща, които не мога да споделя в ефир. Но извършваме проучване в момента", каза тя. Не даде повече подробности, а на въпрос дали се работи с партньорски чуждестранни служби, тя добави: "Всичко, което трябва, правим. В близките няколко дни ще имаме резултат".

Дневник