Британската певица Дуа Липа получи "Грами" за най-добър нов изпълнител, предаде АП. Рапърката Карди Би създаде история, ставайки днес първата жена, спечелила "Грами" за най-добър рап албум със своя "Invasion of Privacy".

През по-голямата част от благодарствената си реч, че се държа за съпруга си Офсет. Карди Би е едва петата жена, номинирана в категорията, която бе създадена през 1995 г.

В категорията най-добър R'n'B албум спечели Габриела Уилсън (H.E.R) с едноименния си албум, а за най-добра рап песен бе отличен Дрейк.

"Golden Hour" на Кейси Мъсгрейвс бе отличена с най-престижната награда "Грами" - за албум на годината, предаде АП. Получавайки наградата, тя отново благодари на съпруга си за помощта му за осъществяването на албума. Мъсгрейвс отправи благодарности и към другите номинирани артисти, както и към по-малката си сестра за работата й по корицата.

Чайлдиш Гамбино получи статуетката за запис на годината с песента "Тhis is America". Това е първото хип-хоп парче, което получава това отличие. Певецът, чието истинско име е Доналд Глоувър, обаче не присъства на церемонията.

Даяна Рос излезе на сцената на музикалните награди "Грами" за вдъхновяващо изпълнение на два от класическите си хитове в чест на предстоящия й 75-годишен юбилей.

Певицата бе представена от внука си и се появи в рокля от ярко червен шифон, за да изпълни песента "The Best Years of My Life", последвана от "Reach Out And Touch (Somebody's Hand)". Рос е била номинирана за 12 грамита, но не е печелила, освен за цялостно творчество през 2012 г.

По време на изпълнението си тя говореше на аудиторията и приключи, заявявайки "Честит рожден ден на мен!". Даяна Рос ще навърши 75 години на 26 март.

dariknews.bg