Срещата между "Атлетик" (Билбао) и "Барселона" от 23-ия кръг в Ла Лига завърши 0:0 и влезе в историята. Каталунците не успяха да се разпишат в мрежата на баските, като това се случва за пръв път за тима на Ернесто Валверде от точно година.

За последно "Барселона" не беше успявал да вкара в шампионатен мач на 11 февруари 2018 г. при 0:0 с "Хетафе" на "Камп ноу". От тогава изминаха 364 дни, преди Лионел Меси и съотборниците му да не успеят отново да се разпишат.

Това са общо 37 мача, в които каталунците неизменно бяха вкаравали поне по един гол.

Равенството, което е второ поредно за "Барселона", усложнява ситуацията на тима. Каталунците са лидер в шампионата с 51 точки, но вече водят само с шест пред "Реал" (Мадрид), който постигна пета поредна победа.

"През първото полувреме имаше лоша комуникация между нас на терена и това е нещото, което трябва да подобрим. Губихме топката лесно, не си говорихме. Трябва да търсим топката по-често. Това са малки детайли", каза една от звездите на "Барселона" - Луис Суарес, след мача.

Вратарят на тима Марк-Андре тер Стеген се превърна в герой, след като спаси пет удара към вратата си и направи силен мач. С това си постижение Тер Стеген е спасил 30 от последните 34 отправени удара към вратата си. "Барселона" отправи само два точни удара за 90 минути, независимо че имаше 67% притежание на топката на "Сан Мамес".

Дневник