Нормално е не само да очакваме, но да сме готови за всякакви тип опити за зловредно вмешателство в изборния процес, заяви днес вицепремиерът Томислав Дончев, цитиран от "Нова телевизия". Той отговори на журналистически въпроси, след като даде показания в Специализирания наказателен съд по делото срещу бившия министър на здравеопазването в предходния кабинет Петър Москов, повдигнато му заради приетите като дарение от Турция през 2015 г. ваксини.

"Няма изборен процес, за който да не може да бъде направен опит да бъде "ударен", посочи вицепремиерът. Изказването му беше по повод въпрос за възможна атака от страна на Русия по време на предстоящите европейски и местни избори.

"Имало е предишни атаки на избори, правени в България. Примерно през 2015 година имаше изключително мощна атака, опит да бъде спрян изборният процес", обясни вицепремиерът.

Томислав Дончев не коментира публикации за изнесени пари от венецуелската петролна компания към България и присъствието на новичок в страната, като обясни, че няма информация по тези въпроси. "Не съм получавал подобна информация, но когато имам възможност да се върна в МС ще проуча този сигнал с всички инструменти, с които разполага държавата", допълни той.

Дневник