Залата на входа на Шумен е нещо, което смятам, че трябва да бъде оценено от гражданите. Сега обаче най-големият акцент в работата на Любомир Христов е проблемът с водата. Знаем какви са усилията, които се полагат, както от местната власт, така и от държавата, и аз съм убеден, че този проблем, който с десетилетия не е решен, сега ще можем да го решим. Затова ние залагаме на стабилността, която имаме, да продължи и занапред.

Това каза на пресконференция днес в Шумен зам.-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов.

„Аз благодаря на кмета Христов затова, че създаде един работещ екип и резултатите се виждат. Аз съм убеден, че това дава предпоставки за повече инвестиции и повече работни места в община Шумен“, каза още Цветанов.  Кметът на Шумен Любомир Христов пък добави, че вече е изпълнил 95% от програмата си. 

Зам.-председателят на ГЕРБ обясни, че посещението му в Шумен е свързано основно с подготовката и провеждането на предстоящите евроизбори.

„За нас е важно в настоящите кампании да говорим повече за Европа и за възможностите, които имаме, когато сме част от силна и обединена Европа, отколкото за това разделение, което някои се опитват да направят в обществото и да ни отклонят от нашия европейски път. За да покажем, че Европа е нашия дом“, каза Цветанов.

Той напомни, че през всичките години на управление на ГЕРБ партията е имала силна връзка Еврокомисията и Европарламента и никога не са спирани европейски средства. „Така ние сме се възползвали от тази солидарност, която даде възможност да се промени средата за живеене и възможността за инвестиции“, добави Цветанов. 

До 30-ти юни ще бъде направен цялостен анализ на резултатите от евроизборите. „Тогава ще може с този анализ да се правят следващите номинационни събрания за кандидатите за общински съветници и кметове. Разбира се така ще се види и каква е била ангажираността на всеки от тези кандидати, които се предлагат, и резултатите, които са постигнати в съответните общини, за да може действително да получим бъдещата добра формула за подходящите, знаещите, можещите и ползващите се с обществена подкрепа съветници и кметове“, заяви на финала на пресконференцията Цветан Цветанов.

След нея той отиде в Младежкия дом на среща с членове на ГЕРБ от областта.

ШУМ.БГ