Реал" започна същинската част от защитата на трофея в Шампионската лига с много трудна победа като гост на "Аякс". С късен гол на Марко Асенсио испанският тим спечели с 2:1 в първа осминафинална среща и взе аванс преди реванша на "Сантяго Бернабеу" на 5 март.

Мачът в Амстердам беляза дебютът на технологията за видеоповторения в турнирите на УЕФА. През първото полувреме при резултат 0:0 попадение на домакините беше отменено след видеопреглед на спорна ситуация във вратарското поле на мадридчани.

"Реал" изигра неубедително първо полувреме, в което беше категорично надигран от съперника. Футболистите на "Аякс" пресираха дълбоко в противниковата половина и атакуваха много по-агресивно.

В 26-ата минута гредата спаси "Реал" след удар на Душан Тадич. Десет минути по-късно "Аякс" отново беше близо до попадение, но Тибо Куртоа се намеси решително срещу Хаким Зийех.

Секунди след това домакините пратиха топката във вратата на "Реал". Куртоа не успя да избие добре центриране от корнер. Топката стигна до Николас Таляфико, който с удар с глава отблизо не остави никакви шансове на белгийския вратар.

Главният съдия Дамир Скомина първоначално посочи центъра на терена. След това обаче прегледа ситуацията на екрана до тъчлинията и отмениха гола, тъй като при удара на Таляфико имаше контакт между Куртоа и Тадич, който се намираше с малко в засада.

Въпреки по-добрата игра на "Аякс" "Реал" беше отборът, който откри резултата. В 60-ата минута Винисиус овладя по чудесен начин далечно подаване, проби в наказателното поле на домакините и подаде към Бензема, който от удобна позиция с десния крак изпрати топката в далечния горен ъгъл.

"Аякс" успя да изравни четвърт час по-късно. Домакините организираха добра атака отляво, Давид Нерес проби към аутлинията и центрира по земя към Зийех който с левия крак насочи топката в близкия ъгъл.

Мачът вървеше към равенство, но три минути преди края на редовното време "Реал" отново поведе след отлична контраатака. Каземиро изведе Карвахал по десния фланг. Бранителят напредна и достави перфектно центриране към далечната греда за Асенсио, който отбеляза на празна врата.

В последната от трите минути добавено време "Аякс" пропусна страхотна възможност да стигне до равенство.

"Тотнъм" направи огромна крачка към 1/4-финалите

В отсъствието на две от звездите си - Хари Кейн и Деле Али, "Тотнъм" записа впечатляваща домакинска победа срещу лидера в Бундеслигата "Борусия" (Дортмунд). "Шпорите" спечелиха с 3:0 с попадения на Хьон Мин Сон, Ян Вертонген и Фернандо Йоренте и взеха комфортен аванс преди реванша в Германия на 5 март.

Дневник