Български проект бе удостоен с второ място на международен конкурс за дизайнерски решения от професионални прооектанти на кухни и интериорни дизайнери от Европа, съобщиха организаторите от AEG.

Заданието на конкурса е за проект, в който се използват уредите на марката, а обединяващата тема в това негово издание е "Предизвикай сетивата си".

Автор на отличения проект е Оксана Харутюнян от Home Book. Той е замислен за самостоятелна къща, но би паснал и за апартамент на хора, които водят активен и практичен градски живот, коментират организаторите. Българката е стигнала до второто място в конкуренция с общо 32 предложения от шест европейски държави.

Първото място в конкурса бе отредено за Реми Блом о т Kitchen Studio, Холандия, а третото - за дизайна на студио DSM Keukens, Белгия.

Ежегодният конкурс за дизайн на AEG е форум за изява на кухненски проектанти и интериорни дизайнери от цяла Европа. В него те могат да представят своите проекти, в които са интегрирали или предвиждат да интегрират уреди на марката. Победителите имат възможност да вземат уред от проекта и готварски преживявани. Следващият такъв ще бъде открит отново за участие през лятото на 2019 г.

Дневник