Шуменските структури на Националния фронт за спасение на България (НФСБ) са номинирали Валери Симеонов за водач на листата на партията за изборите за Европейски парламент.

Това оповестиха днес на пресконференция областният координатор на НФСБ в Шумен Наталия Стефанова и Димитър Карбов, регионален координатор на патриотите за североизточна България.

„От няколко дни текат номинациите за водач на листата на НФСБ за евроизборите в Шумен. След като се обработиха протоколите стана ясно, че с най-много номинации за водач на листата е Валери Симеонов. Считаме, че това е една достойна кандидатура, която ще представи достойно България в Европейския парламент“, каза Наталия Стефанова

„Номинацията на Валери Симеонов е важна и необходима, не само затова  НФСБ да има представител в Европейския парламент, а и да се чуе гласа на българските патриоти в него. Мисля, че това ще стане най-добре с присъствието на Валери Симеонов в Европейския парламент“, допълни Димитър Карбов, който на този етап е втори по номинации в листата на НФСБ. Карбов допълни, че предстоят още партийни събрания, след което окончателно ще бъдат обобщени резултатите, но до този момент безспорен водач на листата е Валери Симеонов.

По думите на Карбов към този момент НФСБ няма яснота дали ще участва самостоятелно в изборите или в коалиция. „Водят се интензивни разговори с колегите от ВМРО, но и с други политически партии. В напреднала фаза са разговорите ни с автентичната десница в лицето на СДС.  Когато всичко стане ясно обществеността ще бъде уведомена как ще се явим на изборите за Европейски парламент“, каза още Димитър Карбов.

ШУМ.БГ