Капитанът на "Реал" (Мадрид) Серхио Рамос се озова в центъра на полемика покрай мача с "Аякс" в Шампионската лига. Защитникът привлече вниманието с две противоречащи си изказвания за получения от него жълт картон.

"Реал" гледа уверено към четвъртфиналите в най-силния клубен турнир след успех с 2:1, в края на който 32-годишният бранител получи жълт картон за нарушение. Това беше трето предупреждение за Рамос през сезона, като той ще пропусне реванша.

Капитанът на "Реал" обаче е заплашен да бъде наказан с допълнителен мач след признание, че нарочно е предизвикал жълтия картон с цел да бъде "чист" при евентуалното класиране на четвъртфинал.

"Гледайки резултата, ще излъжа, ако кажа, че не го направих нарочно. Това е нещо, за което мислех. Без да подценявам съперника, нито казвам, че интригата в двойката е приключила, но във футбола е необходимо да взимаш трудни решения, така че реших да го направя", каза след двубоя Рамос, цитиран от "Ройтерс".

Няколко часа по-късно испанецът промени мнението си. В "Туитър" той изтъкна, че не е нямал намерение да си изкачва нарочно картон.

"В играта винаги има много напрежение и трябва да взимаш решения за секунди. Най-доброто нещо от вечерта е резултатът, а най-лошото е, че няма да играя във втората среща заради един момент в мача", написа Рамос.

Той допълни: "Не си изкарах жълт картон съзнателно и ще подкрепям от трибуните като всеки фен с надеждата да достигнем до четвъртфиналите".


Дисциплинарната комисия на УЕФА вече наказва футболисти по точката "умишлено получаване на жълт картон". Преди година защитникът на "Реал" Даниел Карвахал беше наказан с допълнителен мач и пропусна осминафинала срещу ПСЖ.

Дневник