„Манчестър юнайтед" е платил неустойка от 19.6 милиона долара, за да се раздели с мениджъра си Жозе Моуриньо. Това разкри английският клуб при публикуването на последния си финансов доклад, в който сумата е вписана в графата "извънредни разходи".

Моуриньо беше уволнен на 18 декември след поредица разочароващи резултати от началото на сезона. Престоят му на "Олд трафорд" продължи две години и половина, в които "червените дяволи" записаха 83 победи, 32 равенства и 28 загуби в 144 официални срещи.

Стартът на Моуриньо в "Юнайтед" беше обещаващ. В първия му сезон отборът спечели три трофея - Лига Европа, Купата на лигата и "Къмюнити шилд", а във втория записа най-доброто си класиране във Висшата лига след ерата "Фъргюсън" - второ място.

Миналия януари португалецът дори подписа нов договор до лятото на 2020 г. Последва обаче бурно лято, белязано от конфликти с ръководството и основни играчи и последвано от слаби резултати в първите четири месеца от сезона.

Раздялата с Моуриньо е струвала на "Манчестър юнайтед" четири пъти повече, отколкото освобождаването на Дейвид Мойс през 2014 и 2016 г.

Междувременно клубът обяви приходи от 208.6 милиона паунда за второто тримесечие на финансовата година, което обхваща ноември, декември и януари. От "Олд трафорд" прогнозираха, че годишните приходи ще са между 615 и 630 милиона паунда.

Дневник