Хибридната версия на новото поколение на "Хонда" CR-V вече се предлага и в България непосредствено след старта на европейските продажби на модела, съобщиха от вносителя на марката "Бултрако". Хибридът на практика заменя дизеловият модел, който в актуалното поколение на CR-V не присъства.

Очакванията на "Хонда" са той да формира около половината от европейските продажби. Това е първият модел на компанията, в които работят заедно бензинов и електрически мотор, след "Джаз хибрид", пуснат през 2015 година.

"Хонда" CR-V хибрид комбинира двулитров бензинов двигател, работещ по цикъла на Аткинсън и два електромотора, като сумарната мощност е 184 конски сили. Тук е моментът да припомним, че предлагания до сега 1.5-турбобензинов агрегат на модела е със 173 или 193 коня в зависимост дали е с предно предаване или 4Х4.

Базовият модел е с предно предаване, но може да се поръча и със система за задвижване и на четирите колела. Кросоувърът се ускорява от място до 100 км/ч за 8.1 секунди, ако е с предно предаване и 8.4 сек, при положение, че е с двойно задвижване. Средният разход на гориво е 5.4 л/100 км.

"Хонда" CR-V хибрид може да се шофира в три режима – напълно електрически, хибриден, и такъв, в който превес има двигателят с вътрешно горене. Как ще се движи колата преценява електрониката, като водачът не може влияе пряко на избора.

Цените на "Хонда" CR-V хибрид в България започват от 63 990 лв. с ДДС. За сравнение най-достъпната бензинова версия струва 56 490 лева.

Дневник