Министърът на спорта Красен Кралев смята, че "Левски" ще бъде финансово стабилен в бъдеще, след като бизнесменът Васил Божков се ангажира с оздравяването на сините. Според Кралев "винаги трябва да сме загрижени какво се случв с "Левски" и ЦСКА".

"Очаквам "Левски", който е един от най-обичаните български отбори, да е финансово стабилен и да продължи да използва своята мисия в обществото. Да създава футболисти и да възпитава любов към спорта. "Левски" и ЦСКА са институции, които имат влияние върху хората. Винаги трябва да сме загрижени какво се случва с тях и да желаем да бъдат финансово стабилни", каза Кралев при откриването на боксовия турнир "Странджата".

"Пожелавам им да преодолеят тези финансови проблеми, които имат. Доколкото познавам, човекът, който се е ангажирал публично с финансирането на Левски (б.а. Васил Божков), мисля, че няма да подведе хората, които му гласуват доверие, както и феновете", добави Кралев.

Васил Божков обяви в сряда, че влиза в клуба с цел "оздравяването, управлението и финансовата издръжка на "Левски".

"Партньорството ще продължи, докато съществуват възможности за растеж и бизнес интересите на двете страни съвпадат", обявиха тогава от "Нове холдинг" чрез прессъобщение.

До това се стигна, след като "Левски" изпадна във финансова криза и беше обявено, че клубът има дългове "малко над 30 милиона лева". Все още настоящият собственик Спас Русев обясни, че очаква да има смяна на собствеността на общото събрание на 6 март.

Министърът на спорта е оптимист и за въвеждане на системата за видеоповторения (VAR) в Първа лига. Подобно мнение изрази и президентът на БФС Борислав Михайлов.

"Защо да не въведем технология, която може да им помогне. Това ще стане задължително изискване. Това е неизбежно. Въпросът е дали системата да бъде закупена или да бъде взета под наем. Има много варианти, държавата ще се опита да помогне. Важното е да се вземе решение, това е в интерес на всички", заяви Кралев.

Дневник