Започнала е работата по нов документален филм, който ще разказва за живота на покойния вокал на "Саундгардън" и "Аудиослейв" Крис Корнел, пише "Варайъти".

Проектът ще бъде продуциран от неговата вдовица Вики Корнел и Брад Пит. Режисьор ще е Питър Бърг.

Миналият месец живота и музиката на Корнел бяха отбелязани на специален концерт в негова памет с името I Am the Highway в Лос Анджелис. В него се включиха "Фу Файтърс", "Металика", Майли Сайръс, Бранди Карлайл, Крис Стейпълтън и останалите членове на "Саундгардън", "Аудислейв" и Temple of the Dog.

Корнел се самоуби часове след концерт на "Саундгардън" в Детройт на 17 май 2017 г. Според доклада, изготвен след това, смъртта му не е настъпила вследствие на упойващи вещества, но според съпругата му Вики вина имат болкоуспокоителните и антистрес медикаментите, открити в пробите от кръвта му. Заради това тя заведе дело срещу неговия личен лекуващ за това, че постоянно му е изписвал вещества, които са действали на съзнанието му.

Смъртта му през 2017 г. бе голям шок за рок общността в Сиатъл. "Той не бе просто приятел, той бе човек, на когото гледам като на свой по-голям брат. Ще живея със спомените в сърцето и ще го обичам завинаги", коментира тогава Еди Ведър от "Пърл Джем".

Дневник