Последният в класирането "Верея" поднесе огромна изненада, като стигна до нулево равенство срещу шампиона "Лудогорец" в първия мач от първенството за 2019 г.

Отборът от Стара Загора претърпя пълно преобразяване през зимата и сега се появи с изцяло чуждестранен състав, в който имаше четирима украинци.

Двубоят се игра почти изцяло пред вратата на "Верея", но "Лудогорец" не успя да вкара. Шампионите събраха 52 точки и са със седем пред ЦСКА, който в събота гостува на "Черно море".

За "Верея" това беше едва шеста спечелена точка през сезона. Отборът все още няма спечелена победа.

"Лудогорец" имаше огромно превъзходство както в притежанието на топката, така и в създадените положения. Играта на домакините беше съсредоточена върху това да се защитават добре,

В 70-ата минута Клаудио Кешеру вкара, но гол не беше зачетен заради спорна засада. Румънският нападател остана недоволен, но страничният съдия му показа с пръсти, че двама играчи са били зад защитата.

В оставащото време шампионите продължиха да атакуват, но украинският вратар Генадий Ганев се справи отлично и не позволи да му бъде вкаран гол.

Дневник