Състезателят на Великобритания в бобслея Брад Хол се озова в затруднено положение, след като не получи финансиране за сезона от правителствената организация UK Sport. 28-годишният състезател стартира кампания за набиране на средства, от която се надява да събере 6000 паунда за наемането на боб.

Хол остана без екипировка заради слабото представяне на Великобритания в зимните игри в Пьонгчанг преди година. Това принуди UK Sport да премахне бобслея от олмпийските спортове, които получават финансиране.

"Подкрепата е изключително важна. Ако не я получим, това наистина не ни оставя избор. Все едно Люис Хамилтън да кара Пежо 106 във Формула 1, така че се нуждаем от екипировката", каза Хол, цитиран от Би Би Си.

Програмата за финансиране на спорта във Великобритания се основава върху постигнатите резултати на големи форуми като олимпийски игри, световни и европейски първенства. От състезателите се изисква да са спечелили медал или да са били в борбата за отличие, за да убеди UK Sport в отпускането на средства.

През този сезон с вътрешно финансиране са единствено дисциплините двойка за жени и четворка за мъже. Те получават средства за подготовка и екипировка заради медалите си от световното първенство по бобслей, което предхождаше игрите в Пьонгчанг.Хол се надява да събере парите бързо, за да участва в дисциплината двойка за мъже на световното. То ще се проведе от 1 до 9 март в канадския град Уислър. През януари Хол завърши шести на състезание в Сен Мориц, което е най-доброто класиране на Великобритания от 13 години насам в дисциплината при двойките за мъже.

"Имаме началото и движещата сила, просто екипировката е последното парче от пъзела, което да ни качи на подиума", каза Хол, който завърши 12-и и 17-и съответно в дисциплините по двойки и четворки на игрите в Пьонгчанг.

Дневник