Бизнесменът Васил Божков, който се ангажира с издръжката на "Левски" е провел среща с фенската организация тръст "Синя България". Това става ясно след съобщение на сайта на сдружението на запалянковците.

В средата на седмицата Божков съобщи чрез компанията си "Нове холдинг", че влиза в управлението на футболния клуб с с цел "оздравяването, управлението и финансовата издръжка на "Левски". "Нове холдинг" поясни, че това партньорство ще продължи, докато е налице общ "бизнес интерес".

"На състояла се среща между г-н Васил Божков и Тръст "Синя България" бяхме запознати с детайли от проведения вътрешен одит, свързани с тежкото финансово състояние на "Левски".

"Беше изразено твърдото му намерение да се справи с оздравяването и стабилизирането на клуба, като акцентът ще бъде върху реформиране на управленската структура, приоритетни инвестиции в юношеската школа и създаването на комфорт и сигурност за привържениците по време на мач чрез безкомпромисна борба с футболното хулиганство".

"Тръст "Синя България" ще приветства и подкрепя всички усилия, свързани с превръщането на "Левски" във финансово независим клуб и разбиване на продължилия твърде дълго порочен модел на управление", обявиха от тръста.

Дневник