Старши треньорът на "Левски" Георги Дерменджиев изрази задоволство от своите футболисти след равенството с "Локомотив" (Пловдив). 64-годишният специалист, който изведе "Лудогорец" до три титли и участие в групите на Шампионската лига, направи официален дебют начело на сините.

Дерменджиев пое "Левски" на 22 януари, като замени на поста Славиша Стоянович. Той изведе отбора в пет контроли по време на зимната подготовка, в които сините записаха три загуби и две равенства.

"Аз съм доволен от момчетата, защото те претърпяха много и изтърпяха много. От моето идване този мач им е най-добрият. Бяха концентрирани в играта, но имаше доста голямо напрежение върху тях, защото искаха да се представят добре, да имат тази първа победа тук и да зарадват феновете, които дойдоха на стадиона", каза Дерменджиев пред "Диема спорт".

Според него бурните събития на "Герена" през последния месец са оказали влияние върху футболистите. "Левски" трябва да работи на много фронтове. За момента обаче това е ситуацията. Този психологически момент, който беше цял месец назад, се отразява върху играчите", обясни треньорът на "Левски".

Дерменджиев заяви, че няма да си поставя срокове кога тимът ще изглежда по начина, по който той иска. "Искам заедно с отбора да постигнем една по-добра игра. Тепърва трябва да свикват с един по-различен стил."

 "Макар че резултатът не е в наша полза, имаше много моменти, в които контролирахме мача по правилен начин. Имаше естествено и много грешки, много неточности в позиционирането, които ще изглаждаме", каза още той.

По-рано тази седмица Дерменджиев подписа договор за две години и половина. "Хубаво е, че ръководството показва доверие с този дългосрочен договор. Треньорът обаче го държат успехите. Наред с това, което трябва да изградим като отбор, клуб и организация, трябва да се показват и резултати", завърши той.

Дневник