Марио Бионди, наричан често "певецът с най-отличителния и чувствен глас в съвременната соул музика", ще изнесе концерт в зала 1 на НДК на 18 октомври. Изпълнителят е считан за наследник на Бари Уайт не само заради тембъра си, а и поради специфичното усещане, което носи музиката му.

Гостуването на Бионди е по покана на Националния дворец на културата и фондация "Аполония", а концертът е част от неговото турне за 2019 г.

През последните години изпълнителят се наложи на международната музикална сцена с концерти в най-престижните музикални зали в света, сред които "Роял Албърт хол" в Лондон. Бионди има зад гърба си 9 музикални албума, а последният от тях излезе през март 2018 г. под заглавието Brasil. За неговото промотиране певецът реализира турне в 24 града в различни държави.

Билети за концерта могат да бъдат закупени на касите на НДК и онлайн на сайта на НДК и в мрежата на "Ивентим".

Организаторите предвиждат и ВИП билети в ограничен брой. Притежателят им ще се потопи в атмосферата на събитието, влизайки от различен вход през "Клуб 1", където ще бъде посрещнат с коктейл и подходящо музикално оформление. След това ще се възползва от места с отлична видимост.

Марио Бионди не идва в България за пръв път. През 2017 г. той изнесе концерт в Sofia Live Club с албума си Best of Soul, с който отбеляза 10 години на сцената. 

Дневник