Вирусно заболяване на генералния директор на БНТ Константин Каменаров стана причина за отлагане на днешното съдебно заседание по делото срещу него за шофиране след употреба на алкохол. Делото е на втора инстанция в Софийския градски съд, където той обжалва условната присъда от 6 месеца.

Прокурорът пръв предложи да не се дава ход на делото, тъй като подсъдимият е представил болничен лист, но същевременно е изявил желание да участва. Ако делото в негово отсъствие приключи днес, това ще бъде съществено процесуално нарушение, заяви прокурорът. Защитата - адвокат Людмил Рангелов, се присъедини към изразеното становище.

През 2016 г. Софийският районен съд наложи наказание 6 месеца с условно изтърпяване за това, че е шофирал с 1.6 промила алкохол в кръвта, установено в УМБАЛ "Света Ана".

Днec тpябвaшe дa бъдe paзпитaнa като свидетел д-p Ивaнoвa - лекарката, която е взела кръвната проба и извършила изследването. Това беше поискано от защитата на Каменаров на предишното заседание - лекарката да удостовери дали наистина е изготвила документите. Свидетелката се яви и настоя да бъде разпитана днес, за да не идва втори път, но разпитът й се отложи заедно с отлагането на заседанието. Съдът бе изискал и справка от болницата дали в посочения период лекарката е била на работа и на какъв договор - това бяха искания на защитата, които съдът допусна.

Делото ще продължи на 13 март.

Ако присъдата бъде потвърдена от СГС и влезе в сила, това ще стане причина за несъвместимост на Каменаров с поста генерален директор, независимо че осъждането е условно.

Дневник