Групата "Куин" и вокалистът Адам Ламбърт ще свирят на церемонията по връчването на наградите "Оскар" тази неделя, 24 февруари.

Академията обяви новината в "Туитър" профила си. Филмът "Бохемска рапсодия", който разказва за покойния вокалист на групата Фреди Меркюри е номиниран в пет категории, сред които за най-добър филм и най-добро смесване на звук. Актьорът Рами Малек е сред претендентите в категорията за главна мъжка роля.

Лентата вече прибра няколко статуетки "Златен глобус" миналия месец, сред които бе за най-добър драматичен филм. Освен това се представи завидно добре и в боксофиса, след като се превърна в най-печелившия музикален биографичен филм в историята, по данни на "Дедлайн". Двама от оригиналните членове на групата - китаристът Брайън Мей, барабанистът Роджър Тайлър , както и мениджърът на "Куин" Джим Бийч - са сред продуцентите.

Изпълнението на "Куин" е една от последните позитивни новини около церемонията на 91-ите награди на Американската академията за филмово изкуство и наука след серия от злополучни известия. Сред тях бяха отказът на комика Кевин Харт да е водещ заради негови предишни хомофобски изказвание в "Туитър", опитът на организаторите да въведат категория за най-популярен филм, както и да раздадат статуетките в четири от категориите по време на прекъсването за реклами, заради наложилото се съкращаване на ефирното време от телевизията ABC.

Преди броени дни в официалния сайт на оскарите бяха обявени и презентаторите, които ще представят категориите и ще връчват наградите. Сред тях са звездите Хавиер Бардем, Анджела Басет, Емилия Кларк, Самюел Л. Джаксън, Джеймс Макавой, Мелиса Маккарти, Джейсън Момоа, Даниел Крейг, Крис Еванс, Тина Фей, Дженифър Лопез, Франсис Макдормънд, Гари Олдман, Ейми Полър, Мая Рудолф и Чарлийз Терон.

Церемонията предстои на 24 февруари, неделя в Лос Анджелис, или около 3 ч. на 25 февруари българско време. Тя ще бъде предавана на живо в 225 държави и територии. Българските зрителите ще могат да я гледат по "Кино Нова".

Дневник