„Левски" ще се размине без наказание от УЕФА и няма да бъде изхвърлен от европейските турнири. Това каза изпълнителният директор на клуба Павел Колев, който изрази увереност, че всичко ще бъде изчистено до крайния срок 28 февруари.

В края на декември сините бяха санкционирани от европейската футболна централа заради просрочени задължения и нарушаване на финансовия феърплей. УЕФА глоби клуба със 100 хиляди евро и го предупреди, че предстои изваждане от евротурнирите за един сезон, ако не бъдат изчистени задължения.

"Разбира се (че ще бъде обявено, когато "Левски" изчисти задължението към УЕФА). Надявам се даже да стане преди 28 февруари, въпреки че реално ние имаме време и до началото на март. Водил съм вече разговори с УЕФА в тази посока. Не е стриктна толкова датата, по-скоро е важно ние да покажем добра воля и плащания", обяви Павел Колев.

Той каза, че "Левски" се справя със задълженията си, касаещи лиценза за Европа. "Вече остана само да се справим с най-голямото, което влиза в мониторинга и лиценза на УЕФА".

По думите му клубът вече се стабилизира.

"Надявам се нещата да се успокоят и спортно-технически. Ясно е, че имаме проблеми. Що се отнася до това, за което аз отговарям – нещата са доста по-добре. Няма забавени заплати, футболистите са получили всичко, което трябва да получат. Работим по изчистване на задълженията и преструктурирането на "Левски" с оглед на това да заработи една администрация с пълен капацитет", каза Колев.

Изпълнителният директор говори и за предстоящото общо събрание на "Левски" на 6 март. Очаква се тогава Спас Русев да предаде акциите. "Не очаквам да има изненади, очаквам да има нов собственик. Не мисля, че ще има трима собственици".

Дневник