В централната новинарска емисия на Българската национална телевизия (БНТ) тази вечер беше излъчен репортаж за конференция в Брюксел за предизвикателствата пред аудиовизуалните медии във време на дигитална революция. От него се разбира, че генералният директор на обществената медия Константин Каменаров е взел участие в събитието. Той дори говори пред репортера на телевизията, като засегна темата за фалшивите новини.

Любопитното в ситуацията е, че Каменаров официално е в болничен заради вирусно заболяване. Той е представил болничен лист от 14 до 22 февруари, което стана причина за отлагане на вчерашното съдебно заседание по делото срещу него за шофиране след употреба на алкохол. Делото е на втора инстанция в Софийския градски съд, където той обжалва условната присъда от Софийския районен съд.

В конференцията участие са взели още българският еврокомисар Мария Габриел и председателят на Европейския парламент Антонио Таяни. В пуснати от него снимки в "Туитър" се вижда, че Каменаров участва в обсъжданията по време на събитието.

През 2016 г. Софийският районен съд наложи наказание 1 година и 3 месеца условно изтърпяване за това, че е шофирал с 1.6 промила алкохол в кръвта, установено в УМБАЛ "Света Ана".

Делото ще продължи на 13 март. 

Дневник