Отборите на Ливърпул и Байерн (Мюнхен) не успяха да излъчат победител в първия сблъсък помежду си от 1/8-финала в Шампионската лига. Срещата на "Анфийлд" предложи здрава битка по целия терен, но малко зрелищни моменти и никакви голове - 0:0. Домакините повече търсеха успеха, но баварците действаха отлично в защита и не допуснаха почти никакви опасности пред Мануел Нойер. В същото време обаче германският шампион отново не успя да отбележи първия си гол на "Анфийлд" в четвъртото си гостуване на Ливърпул в Европа.

Роберто Фирмино започна в атака за домакините заедно с Мохамед Салах и Садио Мане. В средата на терена пък действаха Джордан Хендерсън, Наби Кейта и Жоржиньо Вайналдум.

В Байерн Кингсли Коман, който беше под въпрос, също започна в стартовите единадесет. Той действа в атака заедно с Роберт Левандовски и Серж Гнабри. Триото халфове пък бе Хамес Родригес, Тиаго Алкантара и Хави Мартинес.

Ливърпул имаше първото положение в мача. В 12-ата минута Салах получи прехвърлящ пас в наказателното поле и стреля от въздуха, но бе трудно да обработи добре топката и не успя да затрудни Мануел Нойер.

В 16-ата минута Мане получи пас на скорост и без забавяне стреля, но покрай вратата. Само няколко секунди по-късно събитията се пренесоха пред другата врата, където Алисон се засуети при изнасянето на топката и позволи да му бъде отнета, Коман имаше шанс да обстрелва вратата, но прати кълбото встрани.

В 24-ата минута защитата на Байерн не успя да изчисти една топка в наказателното поле и тя стигна до Салах на далечната греда, той стреля с глава отблизо, но покрай вратата.

В 32-ата минута Ливърпул пропусна най-доброто си положение до момента. Наби Кейта отправи шут, който бе блокиран от защитник, но топката отиде в Садио Мане, който сам срещу вратаря отправи крайно лош изстел и не уцели вратата.

В 36-ата минута Гнабри реши да стреля извън наказателното поле, но диагоналният му удар по земя не попадна в очертанията на вратата.

Две минути след това Кейта отправи изстрел от границата на пеналта и след рикошет топката стигна до Мане, който реши да опита задна ножица, но доста неточно.

Второто полувреме започна със спорна ситуация в наказателното поле на Ливърпул. Коман подаде към Левандовски, който падна след сблъсък с Фабиньо, но съдията без да се замисли подмина ситуацията и не отсъди дузпа.

В 59-ата минута Гнабри отне една топка и отправи страхотен далечен удар, който профуча над напречната греда.

В следващите петнайсетина минути Ливърпул бе отборът, който повече задържаше топката, но атаките на мърсисайдци стигаха някъде до наказателното поле и се разбиваха в защитната стена на Байерн.

В 75-ата минута Гнабри пробва далечен удар, който обаче бе доста далече от целта. Четири по-късно и Хамес Родригес реши да стреля от около 25 метра по земя, но и той не намери очертанията на вратата.

В 85-ата минута дойде най-интересната ситуация за втората част. Мане получи центриране в наказателното поле и стреля отблизо с глава, но Нойер бе заел добра позиция и спаси.

В крайна сметка мачът приключи без голове и без победител, като Ливърпул вече 20 поредни мача е без загуба на "Анфийлд" в евротурнирите. Така всичко в този сблъсък ще бъде решено в реванша на "Алианц Арена" в Мюнхен.

Спортал