Суха марихуана с тегло 5,5 килограма е намерена в автомобила на 26-годишен мъж от Царев брод. Акцията по задържането е извършена вчера, съобщиха от пресцентъра на Областната диекция на МВР.

Престъплението било разкрито след  получен сигнал от клиент на бензиностанция на автомагистрала “Хемус“ близо до Шумен малко преди обяд вчера. Човекът съобщил, че там спрял Опел Астра със софийска регистрация, като на предния прозорец на колата има лепенка, иимитираща полицейски знак. Решил, че може да е измамник, тъй като водачът бил видимо неспокоен и се оглеждал  постоянно.

Опелът бил установен малко по-късно в Шумен, а полицейски екип го последвал в града. На паркинг пред жилищен блок в района на автогарата бил спрян. Зад волана бил 26-годишният Д.Е.

В автомобила намерили голяма торба, в която имало два прозрачни плика с глави суха листна тревна маса. При извършения полеви наркотест тя реагирала на марихуана.

При последвало претърсване в жилището на младия мъж в село Царев брод били намерени още 5 грама марихуана, електронна везна, шест хапчета с лого, които предстои да бъдат лабораторно изследвани, както и 2 000 лева.

Мъжът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354 А ал. 1 от НК.

От пресцентъра на Апелативна прокуратура съобщиха по-късно, че предстои  да се внесе искане в Шуменския окръжен съд за вземане на най-тежката мярка за процесуална принуда – задържане под стража. 

ШУМ.БГ