70 са вече жертвите на ужасяващ пожар, обзел Дака - столицата на Бангладеш, и вероятно броят им ще се увеличава. Това съобщава Ройтерс, като се позовава на местните власти. По-рано се съобщаваше за 56 загинали.

Пожарът е избухнал в четириетажна жилищна сграда, в която имало складове с химически продукти и бързо обхванал четири съседни сгради, в които също се съхранявали химикали. Причините за пожара се разследват, но според първоначални данни той е тръгнал от избухнала газова бутилка.

В квартала в старата част на столицата, откъдето са тръгнали пламъците, улиците са много тесни, а сградите са долепени една до друга, отбелязва Франс прес.

Очевидци разказали, че на улицата имало задръстване, когато огънят пламнал. Пожарът се разпространил толкова бързо, че хората не могли да се спасят. Сред жертвите имало минувачи, хора, които вечеряли в ресторанти и участници в годежно празненство, съобщил заместник-началникът на столичната полиция Ибрахим Хан.

В гасенето на пожара, който избухнал в 22.40 ч. местно време (16.40 ч. по Гринуич) участвали над 200 огнеборци. Призори огънят вече бил под контрол, но не напълно угасен.

Клуб Z