"Манчестър сити" започна сезона в Шампионската лига като един от основните претенденти за отличието, но според мениджъра си Пеп Гуардиола не е готов да стигне далеч в турнира. След драматичната победа с 3:2 над "Шалке" като гост каталунецът изрази мнение, че тимът му просто не е готов.

В първите два сезона на Гуардиола "гражданите" стигнаха съответно до осминафиналите и четвъртфиналите, където отпаднаха от "Монако" и "Ливърпул".

"Все още не сме готови да стигнем далеч в Шампионската лига, говоря за следващите кръгове, за решителните мачове. Това е реалността, но все пак резултатът, който постигнахме е добър", каза Гуардиола.

Още преди двубоя той обяви, че тимът му отива за победа в Германия, но предупреди, че "Шалке" не е отбор, който трябва да бъде подценяван. "Сити" поведе с гол ан Серхио Агуеро, но допусна обрат още до почивката, когато Набил Бенталеб вкара две дузпи.

През втората част, макар и с човек по-малко заради червен картон на Николас Отаменди, "гражданите" вкараха два гола в последните пет минути, с които спечелиха.

"Резултатът е фантастичен, но ние им дадохме две дузпи от нищото, получихме и червен картон, а в този турнир това никога не е добре. Смятам, че играхме със самочувствие, но получихме два гола без съперникът да се потруди за тях, не съм доволен от това. Опредлено битката не е приключила, защото това е Шампионската лига", добави Гуардиола.

През уикенда "Сити" ще може да вземе първи трофей за сезона, след като се изправя във финал за Купата на Лигата срещу "Челси". "Гражданите" се борят на четири фронта, като водят във Висшата лига и са в шестия кръг на ФА къп, където ще срещнат "Суонзи".

Дневник