Срещу певецът Ар Кели бяха повдигнати 10 обвинения в престъпно сексуално насилие, от които поне 9 включват непълнолетни лица, съобщава Би Би Си (BBC).

Звездата, чието истинско име е Робърт Силвестър Кели, от десетилетия се сблъсква с искове за сексуално насилие срещу жени и тийнейджърки. Той никога не е бил осъждан и винаги е отричал тези твърдения.

Издадена е била заповед за арест, а 52-годишният Кели се е предал сам в полицията в Чикаго по-късно в петък. Адвокатът му Стив Грийнбърг заяви, че клиентът му е „изключително разочарован и депресиран” и твърди, че е невинен.

Обвинението идва само няколко седмици след излъчването на документалната лента „Да оцелееш с Ар Кели”. Тя съдържа многобройни, от десетилетия, обвинения в насилие срещу Ар Кели, от много жени, включително от неговата бивша съпруга.

Какви са обвиненията

Прокурорите в окръг Кук обявиха обвиненията за тежки престъпления и сексуално насилие, включващи четири жертви. Те твърдят, че са извършени между 1998 и 2010 г.

Документи показват, че поне три от жертвите са били на възраст между 13 и 16 години по време на нападенията. Ар Кели може да бъде осъден на седем години затвор за всеки отделен случай.

За певецът е била издадена заповед за арест, която изключва пускането под гаранция. Певецът предложил да се срещне с прокурорите и да опише „защо тези обвинения са неоснователни” но те са отказали.

Вести.бг