Малко след победата си на наградите "Оскар" актьорът от "Бохемска рапсодия" Рами Малек може да се окаже и новият злодей в доста дълго отлагания 25-и поред следващ филм от поредицата за британския таен агент Джеймс Бонд. Смята се, че той ще е последен с участието на Даниел Крейг в главната роля, пише "Гардиън", позовавайки се на информация от изданието Collider.

Според медията Малек е във финални преговори за ролята, след като статутът му се издигна значително след спечелването на стаутетката на Американската филмова академия.

Той отдавна е обсъждан като много вероятен вариант за изпълнител на основната отрицателна роля. "Варайъти" писа още през декември миналата година, че има такива разговори, но и че основна пречка е снимачния график на финалния сезон на телевизионния сериал с негово участие Mr Robot, където той играе компютърен хакер със страхова невроза.

Изданието допълва, че има информация, че продуцентите се опитват да привлекат във филма и друг носител на "Оскар" - актрисата Лупита Ньонго.

Забавянето на продукцията може и да е било в полза на Малек, коментира "Гардиън". През август 2018 г. режисьорът Дани Бойл отпадна от екипа на филма заради "творчески различия" с продуцентите. Оттогава се твърди и че се правят големи сценарни промени.

Засега снимките са насрочени за април, а работното заглавие е Shatterhand. Премиерата се очаква година по-късно.

Дневник