На автомобилното изложение в Женева, което се открива на 5 март, "Ауди" ще покаже само автомобили с електрическо задвижване. Освен четири прототипа на електромобили, чиито серийни версии ще отбележат пазарния си дебют до края на 2020 година, ще бъдат изложени и хибридни версии

Концептуалните разработки на щанда в Женева дават представа за бъдещите модели - "Ауди" e-tron GT и "Ауди" Q4 e-tron.

Хибридната офанзива на марката, включваща почти всички пазарни сегменти. Новост в гамата са хибридните версии на продуктовите линии A6, A7, A8 и Q5, които също отбелязват своя официален дебют на автомобилното изложение в Женева.

В бъдеще основата за предлагане на модели с електрическо задвижване във всеки пазарен сегмент от А до D, ще бъде изградена на общо четири технически платформи и продуктови линии.

Съвместно с "Порше", "Ауди" разработва технологичната платформа PPE (Premium Architecture Electrification). Тя ще бъде използвана за основа на няколко моделни фамилии в гамата на "Ауди" с изцяло електрическо задвижване в масови пазарни сегменти с голям производствен обем.

Планира се разработката и пускането в производство както на SUV, така и на модели с нисък под и класически тип каросерии. Сред основните силни страни на платформата РРЕ е фактът, че е разработена изключително и само за модели с електрическо задвижване. Това осигурява значителни предимства по отношение на теглото, компановката и пропорциите на каросерията на бъдещите модели.

Дневник