Френският производител на суперлуксозни спортни автомобили "Бугати" представи на автосалона в Женева, открит днес, модел, произведен в една единствена бройка, с цена 11 млн евро без данъците и таксите, които вече е продаден. "Ла Вайтюр Ноар" (La Voiture Noire) се определя като най-мощната, най-луксозната и най-скъпа хипер спортна кола.


Твърди се, че моделът предлага комфортът на луксозна лимузина. По отношение на дизайна "Бугати Ла Войтюр Ноар" е модерна интерпретация на модела "Тайп 57 ЕсСи Атлантик" (Type 57 SC Atlantic).

Целият автомобил е направен на ръка, като каросерията е карбонова. Двигателят е 16-цилиндров с мощност 1500 конски сили и максимален въртящ момент 1600 Нм.

За купувача на уникалното "Бугати" се споменава, че е голям фен на марката и е влюбен в "Тайп 57 ЕсСи Атлантик". Тази кола се произвежда между 1934 и 1940 година. От "Тайп 57 ЕсСи Атлантик" са направени 710 бройки.

Автомобилът се задвижва от бензинов мотор с работен обем 3257 кубика, използван и от "Тайп 49", но модифициран от Жан Бугати - най-малкият син на основателя на "Бугати" Еторе Бугати. Дизайнът също е на Жан Бугати.

Дневник