Левски" отчита 4.038 млн. лева нетна загуба за 2018 г., показва финансовият отчет, публикуван в сайта на клуба. Ръководството на сините го оповести в навечерието на общото събрание в сряда, на което се очаква да бъде представена смяна на собствеността.

Нетната загуба на "Левски" е с 3.164 млн. лева повече спрямо предната година, показва отчетът, подписан от вече бившия изпълнителен директор на "Левски" Красимир Иванов.

"Основната причина за това увеличение на загубата е значителното увеличение на ръста в оперативните разходи от 3.429 млн. лева, или 20% спрямо предходната година. Основно перо в ръста на оперативните разходи е ръстът в разходите за персонал с 2.563 млн. лева, или 23% спрямо 2017 г., главно продиктувано от подписването на нови договори с футболисти", пише в отчета.

В него се посочва, че задълженията скачат с 22% и достигат 23.565 млн. лева, като от тях 6.42 милиона са данъчни задължения, а близо 8 милиона са свързани с изграждането на сектор А на стадиона.

Назначеният през януари изпълнителен директор Павел Колев каза, че направеният от новото ръководство одит е показал, че дълговете са около 32 млн. лева. Той заяви, че през последните две години основната тежест на задълженията са дошли от "данъци към държавата, които не са плащани под никаква форма".

Дневник