"Манчестър юнайтед" се отправя на невъзможна мисия да продължи отвъд осминафиналите в Шампионската лига, след като има да наваксва пасив от 0:2 след първата среща с ПСЖ. "Червените дяволи" загубиха на своя "Олд Трафорд" от френския шампион и ще търсят победа в Париж, като срещу тях е и статистиката. Дотук в Шампионската лига никой отбор не е продължавал напред след загуба с 0:2 в първия мач, в който е бил домакин.

Водени от мениджъра си Оле Гунар Солскяр, който преобрази отбора, откакто застана начело, "червените дяволи" обаче вярват, че невъзможни неща няма.

"Юнайтед" се намира в отлична форма, като загубата от ПСЖ е единствената, откакто Солскяр води тима. Освен това норвежецът стана първият мениджър в историята на клуба, който постигна осем поредни победи като гост. 

Преди двубоя на "Парк де пренс" медиите в Англия напомниха чудото от Барселона преди точно 20 години. Тогава като футболист Солскяр вдъхнови "Юнайтед" за обрат във финала през 1999 г. срещу "Байерн" (Мюнхен).

"Миналата година "Ювентус" загуби с 0:3 от "Реал", а на реванша поведе с 3:0 и бе близо до обрат. Има и много други примери, като "Барселона" срещу ПСЖ. Когато никой не вярва в теб, трябва да покажеш, че притежаваш характер. Ако демонстрираме най-доброто от себе си, може да обърнем ПСЖ", коментира Солскяр преди мача.

Задачата на "Юнайтед" обаче няма да е никак лесна, след като Пол Погба е наказан, а с контузии са половин дузина играчи - Андер Ерера, Джеси Лингард, Хуан Мата, Неманя Матич, Алексис Санчес и Антонио Валенсия. Под въпрос остава и Антони Марсиал, който не е напълно възстановен.

"Червените дяволи" са без победа в последните си четири мача в осминафиналната фаза в Шампионската лига.

Треньорът на ПСЖ Томас Тухел си пожела тимът му да играе, както и на "Олд Трафорд".

"Трябва да забравим резултата от първия мач. Ще останем верни на нашия стил на игра. Не може да определяте ПСЖ за фаворит в Шампионска лига, защото нямаме големи традиции в този турнир. Ще направя сравнение с тениса - не може да кажете, че ще спечелите "Ролан Гарос", ако преди това никога не стигали до полуфиналите", каза Тухел.

Парижани ще бъдат без Неймар, който продължава да лекува контузия. Под въпрос остава другата голяма звезда на тима Единсон Кавани. "Участието на Кавани е въпрос. Решението дали да играе ще го вземем непосредствено преди мача", каза Тухел на пресконференцията преди срещата.

ПСЖ се намира в отлична форма, като има осем поредни победи във всички турнири. В последните 20 мача парижани загубиха само веднъж на своя "Парк де пренс", като имат и само едно равенство.

В другия мач един срещу друг се изправят "Порто" и "Рома". В първата среща в Рим "вълците" победиха с 2:1.

Дневник