Две каруци с незаконна дървесина са задържани при проверки на горските стражари на територията на ДГС „Нови Пазар”. Заедно с каруците са конфискувани и общо 1,3 куб. м нерегламентирано добити дърва за огрев. На нарушителите са съставени четири акта, съобщиха от Североизточно държавно предприятие .

През изминалата седмица на територията на всички 13 горски и 5 ловни стопанства към СИДП са извършени 554 проверки. 246 от тях са на обекти за добив на дървесина, 200 – на превозни средства. Проверени са и 108 физически лица, 21 от които са на ловци.

Съставени са общо 31 акта. 11 от тях са в резултат от контролната дейност във Варненско. Други осем са съставени в Добричка област, където е разкрита незаконната сеч на общо 12 куб. м дърва за огрев. Задържани са автомобил и моторен трион на нарушителите. Още четири акта са съставени при обход на територията на ДГС „Търговище”. Служителите на стопанството са конфискували 2 куб. м нерегламентирано добити дърва за огрев, отчитат от СИДП и апелират при съмнения за нарушения в горите гражданите да подават сигнали на телефон 112.

ШУМ.БГ