Кайли Дженър е най-младата милиардерка в света за всички времена, която сама е създала състоянието си основно чрез процъфтяващата козметична компания, която тя основа преди три години, обяви "Форбс".

21-годишната Дженър, която е полусестра на риалити звездата Ким Кардашиян, влезе за първи път в годишната класация на "Форбс" за милиардери през 2015 г., когато компанията й Kylie Cosmetics дебютира онлайн с комплекти от червило и молив за устни на цена 29 долара.

Според "Форбс" тя е едновременно най-младият милиардер, както и най-младият милиардер, натрупал богатството си самостоятелно.

В своята класация "Форбс" отделя онези, които са наследили част от състоянието си, от онези, които са го натрупали сами. Независимо дали е направено самостоятелно или с помощта на наследство, богатството й я нарежда на 2057 място в списъка на изданието.

Според "Форбс" миналата година компанията Kylie Cosmetics е имала продажби от 360 млн. долара, а Дженър, която е и майка на едногодишно момиченце, е стопроцентов собственик на компанията. Тя печели и от странични проекти и участия като риалити формата за семейство Кардашиян.

Засега най-богатият човек в света остава изпълнителният директор на Amazon.com Джеф Безос, чието състояние се е увеличило на 131 млрд. долара от миналогодишните 112 млрд. долара, посочва "Форбс".

Съоснователят на Microsoft Corp Бил Гейтс остава на второ място с 98.5 млрд. долара, след като миналата година е бил в класацията с 90 млрд. долара.

Основателят и изпълнителен директор на "Фейсбук" Марк Зукърбърг е паднал с три позиции до осмо място, след като състоянието му е намаляло с 8.7 млрд. и е стигнало до 62.3 млрд. долара.

Това е втора година за последното десетилетие, в която броят на милиардерите и тяхното общо състояние се е свило, което доказва, че дори най-богатите не са имунизирани срещу икономическите сили и сътресенията на стоковите пазари, пише изданието. При последното им преброяване милиардерите са били 2153, което е с 55 по-малко от предходната година. 

Дневник