БФС няма да търси човек на поста, освободен след напускането на Павел Колев, обявиха от футболния съюз пред "Дневник". Колев беше заместник изпълнителен директор на организацията, но напусна, за да стане изпълнителен директор на "Левски".

В сайта на БФС той продължава да е записан на досегашния пост. От футболния съюз обясниха, че предстои да бъде направена промяната.

Изпълнителен директор на организацията е Борислав Попов, а негов единствен заместник остава Антон Попов. Ангажиментите на Колев ще бъдат разпределени сред ресорните отдели, добавиха от БФС.

В последните години Колев се утвърди като едно от най-дейните лица в управленската структура на БФС. Той участва в организацията на Евро 2015 за юноши до 17 г., като след добрите оценки беше повишен в заместник изпълнителен директор на БФС.

Той беше в основата на съставянето на стратегията за развитие на БФС.

"Впечатлен съм от личните му качества, отличното му футболно образование и работата му в Българския футболен съюз. Това ме накара да му гласувам доверие и очаквам от него да направи пълна реформа в клуба и детско-юношеската школа", каза преди време вече бившият собственик на "Левски" Спас Русев.

Колев отказа поканата на Русев да започне работа в "Левски", но след това прие предложението на Васил Божков. Новият собственик на сините е Георги Попов - вицепрезидент на притежаваната от Божков "Нове холдинг", като държи 86.6% от акциите.

Дневник