Сух басейн с топки получи Център за настаняване от семеен тип № 2 за деца с увреждания – гр. Нови пазар. Дарението е поредната реализирана кауза, благодарение на проекта „Дарявай, докато четеш“ на ИнерУил клуб – Шумен. Днес то бе официално връчено на ръководството на центъра от представителите на клуба.

Играта в басейна с цветните топки спомага за зрителната и двигателна стимулация на децата.  

За да се реализира каузата, 50 ученици са прочели своите книги и са дарили кредитите, които са спечелили от тестовете. 20 от децата са от Шумен, а останалите – от София, Варна, Пловдив, Добрич, Белене, Търговище, Свищов, Нови пазар, Брегово, Златица, Пирдоп, Белослав, Челопеч.

„За нас е особено ценно, че четящите деца влизат в ролята на дарители, като заслужат правото да разпределят  паричните средства, които са постъпили по обявената благотворителна сметка към каузи, които предпочитат. Проектът продължава. В момента има три активни каузи, най-новата от които „Дари шанс за живот на новородените деца в тежко състояние“, каза главният координатор на проекта Здравка Йорданова. Тя уточни, че има още една завършена кауза, дарението на която предстои да бъде официално  направено - „Очи на четири лапи – училище за кучета водачи“.

Припомняме, че целта на проекта „Дарявай, докато четеш“ е да запали децата да четат книги.  Всеки ученик може да спечели кредити, като попълни успешно поне един тест по книга от съответната възрастова група, обявени на сайта www.chetidari.bg.  След това може да ги насочи към някои от публикуваните в сайта активни каузи. Финансирането за реализирането на каузите се осигурява от Инер Уил Клуб. До момента в сайта са регистрирани 1097 ученици от цялата страна, които са прочели 1588 книги. 

ШУМ.БГ