Италианският клуб Рома обяви официално, че се разделя със старши треньора и бивш играч на тима Еузебио Ди Франческо. Новината за уволнението на специалиста идва ден след отпадането на “вълците” от Шампионската лига. Рома загуби с 1:3 след продължения гостуването си на Порто в реванша от осминафиналите и напусна надпреварата, въпреки че спечели с 2:1 в Рим.

Решението за освобождаването на Ди Франческо от поста му е било взето по време на извънредна кризисна среща между директорите Мончи, Мауро Балдисони и Гуидо Фиенга, според Sky Sport Italia.

В 87 официални срещи под ръководството на Ди Франческо Рома записа 46 победи, 18 равенства и 23 загуби. Ди Франческо пое “джалоросите” през лятото на 2017 година и през миналия сезон изведе тима до полуфиналите на Шампионската лига. Този сезон обаче не започна добре за “вълците”, които са извън Топ 4 в Серия “А” към днешна дата, загубиха с 1:7 от Фиорентина на 1/4-финалите за Купата на Италия, а миналата събота претърпяха болезнено поражение с 0:3 от Лацио в градското дерби.

Очаква се за временен треньор на Рома да бъде назначен 67-годишният Клаудио Раниери, който наскоро бе освободен от Фулъм. Раниери вече е бил начело на Рома - в периода между септември 2009 и февруари 2011 година. През 2016 година опитният специалист изведе Лестър Сити до сензационното спечелване на титлата на Англия, но през февруари 2017 “лисиците” го уволниха заради слаби резултати. 

Sportal.bg