Темата за евентуално обединение между "ЦСКА 1948" и "ЦСКА-София" не стои на дневен ред. Това обясни изпълнителният директор на втородивизионния клуб Добрин Гьонов пред "Дневник" във връзка с откритото му писмо от четвъртък вечерта.

Той покани привържениците на ЦСКА на открита среща. "Повярвайте, лично аз, ръководството на клуба, нашите членове искаме само едно – нов силен ЦСКА", завършва писмото.

Гьонов обяви, че разговори с ръководството на "ЦСКА-София" не е имало и няма да има. И уточни, че целта на срещата е "ЦСКА 1948" да опита да върне загубеното доверие на запалянковци, които са се отдръпнали, както и да привлече нови.

"Имаме желание да съберем предимно недоволните запалянковци, за да кажат защо са се отдръпнали", посочи Гьонов. Данните на клуба сочат, че около 3000 души са били свързани с клуба от създаването му, но част от тях не са били привлечени за постоянно.

"В А окръжна група имахме подкрепа, след това част от тези запалянковци си тръгнаха, но дойдоха много нови във В група. Впоследствие и от тях имаше отлив. Искаме да съберем цесекарите и да им обясним какво стои в основата на управленските ни решения", каза Гьонов.

Недоволство се породи заради освобождаване на част от юношите на клуба, привличането на бившия футболист на "Левски" Мариан Огнянов и заради твърдения, че клубът е свързан с Васил Божков. "Не е вярно, че сме сателит на "Левски". Говорят се много неща, но може би хората не ни вярват и затова искаме да организираме голяма среща."

Твърдата политика за цените на билетите и забраната да се използва пиротехника също може да са се отразили за неуспеха в привличане на запалянковци, смята Гьонов.

Въпреки отчитането на загуба на доверие той казва, че няма притеснения за отношението на спонсорите. По думите му данните, които са предоставени, показват, че телевизионните мачове на отбора събират гледаемост над средното ниво за Първа лига.

Гьонов каза, че е възможно срещата да се проведе през април, като най-вероятно ще е в София. При необходимост може да бъде организирана и втора среща.

"ЦСКА 1948" е четвърти във Втора лига, като се бори за изкачване в елита.

Дневник